onsdag 12 augusti 2009

Premiär!!!

Äntligen börjar sommarens alla långtråkiga festivaler, grillkvällar och varma sommarnätter ta slut och äntligen är det dags för hockey igen!!! Hockeysäsong är lika med högmässa hela vintern och mitt religionsutövande går på högvarv!!! Mitt kära Färjestad är, så klart, regerande mästare och har inför denna säsongen inte mindre än tolv (!!) nya spelare och för första gången på många vacka hockeyår så finns ingen Jönsson, Nordström eller Rhodin med i laget. Det känns lite konstigt faktiskt för dessa tre hjältar har alltid lett laget och visat vägen i svåra tider. Dessutom valde hockeyhoran Richard Wallin att bryta kontraktet och flytta till NHL. Men det är ingen idé att hänga läpp för förlorade spelare utan istället får man känna lite fjärilar i magen då man inte vet vilka nya spelare som skall bli ens nya hjältar. Vad kan nya tunga pjäser som Sanny Lindström, Johan Andersson och Kent McDonell bjuda på och vad kan nya stjärnskott som Dragan Umicevic och Henrik Karlsson bjuda på? Men oavsett så finns det gott om tyngd och rutin i gamla hjältar som Emil Kåberg, Lee Goran och Anders Bastiansen att luta sig mot.

Färjestads matchpremiär gjordes igår i Malmö i Nordic Trophy där MIF (dom heter tydligen Blackhawks numera men för mig kommer det alltid vara MIF) piskades med 4-1 och nya målvakten Henrik Karlsson verkar mycket lovande! Han har ju några stora benskydd att fylla efter monstret Jonas Gustavsson (Varför kallas han för monstret? Han ser ju rätt mesig ut utan hjälmen). Kolla in målen, räddningarna och tacklingarna från matchen HÄR!

Men det är ju inte bara ishockeypremiären som är upphetsande! Även Premier League drar ju igång och i år ser det ut att bli tufft för mitt kära Arsenal igen. Arsene Wenger fortsätter på sin inslagna bana och satsar på unga spelare, vilket är kul i och för sig, men det blir tufft att mäta sig mot Chelsea, Manchester United och Liverpool. Pool har i och för sig sålt av halva sitt lag men istället ser Manchester City ruggigt vassa ut så Gunners får det svårt i år ändå. Men vi har ju Andrej ”The Russian Rocket” Arsjavin, Cesc Fabregas, Theo Walcott, Eduardo, Manuel Almunia och Tomas Rosicky så helt illa ser det inte ut. Ska också bli jävligt kul att se vad den unge britten Jack Wilshere kan ställa till med. Han har haft lekstuga vissa gånger i träningsmatcherna. Och hoppas, hoppas Wenger gör slag i saken och köper tillbaka min favoritgunner Patrick Vieira! Hans tyngd och rutin behövs i år!
Gunners drar igång på lördag mot Everton som var riktigt vassa ifjol och dom har ju dessutom en av mina favoritspelare, Tim Cahill, i form som vanligt.

Let's get ready to rumble!!!
/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar