onsdag 24 februari 2010

I natt smäller det igen!

Japp nu börjar hockeyturneringen i OS på allvar för våra kära Tre Kronor då det är dags för kvartsfinalspel! Idag på morgonen blev det klart att det blir Slovakien som Sverige får möta klockan 06:00 på torsdagsmorgon. Man hade väl kanske inte räknat med annat då de mötte Norge men norrbaggarna stretade emot bra och förlorade bara med 4-3. Men vad mer hade man kunnat vänta sig av ett lag med tre nuvarande och två före detta Färjestadspelare i laget? Det har varit kul att följa Norge i OS-hockeyn för Holtet och Holös har bara blivit bättre och bättre och kommer blir grymma i SM-slutspelet! Bastiansen är ju alltid bra, det vet vi ju.
Men Slovakien blir nog ingen lätt nöt för Sverige att knäcka trots att de knappt slog Norge. Men kan gubbarna hålla samma snuskiga disciplin som de gjorde mot finnarna i den sista gruppspelsmatchen så kommer det att gå galant tror jag.
Vinner Sverige mot Slovakien så är det upplagt för semifinal och hockeyfest på fredag vill jag lova då matchen börjar vid 21-tiden! Då väntar antingen Kanada eller Ryssland som möts i sin kvartsfinal inatt 01:30. Jag tror Sverige har en större chans mot Kanada då det känns som att Rysslands spel passar Sverige illa. Men det är nog hugget som stucket för Sverige lär ju vinna ändå!!!

Då jag varit lite dålig på att skriva om OS så kommer här lite kort om OS i övrigt och hockey i synnerhet:

### Alfredsson-Bäckström-Eriksson har varit Tre Kronors bästa kedja så här långt utan tvekan!

### Men nu kommer det snart lossna för Foppa, Zäta och Hörna! Slovakien är nu varnat!

### Bröderna Sedin har fryst ut Weinhandl hittills och utövar än en gång kortpassningsspel utan framgång. Kanske dags att börja utnyttja Weinis sniper-egenskaper nu?

### Kronwall, Påhlsson, Franzén, Modin och Murray. Ingen kommer gå säker i slutspelet när Sveriges ”tough-guys” drar igång!

### ”You have just been Kronwalled” kan vara ett av de coolaste uttrycken en svensk fått uppkallat efter sig i NHL. Men så kallas han också för The Kronwall of Pain den gode Niklas.

### Ojämnast i OS är förövrigt Niklas Wikegård som blandar insiktsfulla kommentarer och bra åsikter med uttalanden som får honom att framstå som en stor grinig barnunge som tror att han är bäst i världen på hockey och tjurig över att ingen ringer och vill ha han som tränare.

### Anna Haag och Charlotte Kalla kan vara de gladaste och mest värdiga medaljörerna jag sett i ett OS någon gång. Fan man började ju nästan lipa bara för att de var så glada och positiva. Var det bara jag som satt tårögd när Haag tog emot sin första medalj?

### Jonas Olsson skulle fått guldet efter sitt bragdlopp. Kunde inte Hellner varit sportslig och bytt med honom?

### Skicrosskvalet kan vara det tråkigaste jag sett i en alpin gren någon gång tror jag.

### De ryska curlingtjejerna kan vara det sötaste curlinglaget någonsin.

### Petter Northug kan vara en av de mest överskattade skidåkarna på länge. Kan han vinna utan att behöva ta rygg på en framför och sen spurta förbi?

### Tyvärr lär han väl göra det i femmilen då den än en gång är en übertråkig masstart. Ge oss våran individuella femmil tillbaka!!!

### De finska lejonen imponerade i början på ishockeyturneringen men mot Sverige hade dom inte en suck. Som vanligt i stora turneringar alltså.

### Vart tog förresten alla finska medaljörer vägen? Kanske dags att införa spjut även i vinter-OS?

### Färjestads Lubos Bartecko skadades mot Norge och kan nog inte spela mot Sverige. Det tror jag är tur för Sverige för Bartecko är ju kung på isen!

/Onkel D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar