måndag 14 mars 2011

Skivrec: The Haunted - Unseen

Detta kan ha varit den svåraste skivrecensionen som jag har skrivit. Resultatet blev där efter också, tycker inte den blev speciellt bra, men det var inte skivan heller tyvärr...

/Onkel D

Now Playing: The Haunted - No Compromise


3 kommentarer:

  1. Det är väl det minsta man kan säga. Har lyssnat på skivan så gott som dagligen i en månad och jag sitter fortfarande och funderar på vad fan dom håller på med. Det är inge bra!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med Onkel tyvärr. Det finns såklart svinbra bitar här och var (det är ju helgrymma musiker vi pratar om), men helheten funkar inte alls, och jag fattar verkligen inte vad vissa hyllar. Jag har lyssnat på hårdrock i tjugo år, och jag blir helt ställd. Detta är ju utan tvekan Haunteds sämsta skiva med Haunteds sämsta texter. Jag lyssnade riktigt koncentrerat idag, men hörsnäckor, och jag bara suckade och suckade ... helskumma låtslut, hackigt, ryckigt och stelt ... låten No Ghost - som ska vara svängig och verkligen glänste på P3 Guld - låter ju för fan bedrövlig på skivan. Totalt stendöd. Och att folk hyllar texterna är bara provocerande. Vad är det för utslitna prylar? Och vilka refränger ... You're damned if you do ... fräscht alltså ... och jag brukar förlåta Dolving mkt, men när han kör fullt amerikanskt stuk i All Ends Well är det fan så plågsamt. Men absolut sämst, och helt onödig, är den obegripliga Ocean Park, med en helt splittrad text om, ja vad? Sen plockar de väl inte inspiration så smidigt heller ... Ocean park är hyfsat nära Blackwater Park (Opeth). Nå. Nog klagat. dags att glömma Haunted och gå vidare. Men bitter är jag. Dolving har kallat Unseen "den viktigaste svenska plattan på 20 år". I helvete heller.

    SvaraRadera